Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Vali Turhan'dan Nakliyeciler Komisyonu Derneğine Öneri, Büyük Düşünün”

Vali Turhan

Bandırma Nakliye ve Nakliye Komisyoncuları Derneği Başkanı Hakan Sukayar, Yönetim Kurulu üyeleri Ertan Şener, Ömer Sezer ve Dernek Saymanı Tuğhan Mert, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a yaptıkları ziyarette lojistik üssü konumunda büyük bir gelişime iç

Bandırma Nakliye ve Nakliye Komisyoncuları Derneği Başkanı Hakan Sukayar, Yönetim Kurulu üyeleri Ertan Şener, Ömer Sezer ve Dernek Saymanı Tuğhan Mert, Balıkesir Valisi Ahmet Turhan'a yaptıkları ziyarette lojistik üssü konumunda büyük bir gelişime içerisinde bulunan Bandırma'nın büyük bir nakliyatçılar garajını ihtiyacı olduğunu vurgulayarak şu andaki tır parkının bugün ki ihtiyaca dahi karşılamadığını söyleyerek şu anda yeni başlayan Büyü Ortadoğu Lojistik Organizasyonu (BALO) ile günde 100-150 konteynerin taşınacağını belirtti.
Ayrıca Bandırma limanında ki nakliyatın şu anda kapasiteyi kaldırmaz hale geldiğini söyledi. Vali Ahmet Turan Bandırma'nın15-20 yıl içinde 200-250 bin nüfusa ulaşacağını Bandırma'dan Biga'ya kadar Çanakkale yolunun deniz tarafında kalan bölümünün sanayileşmeye açıldığını vurgulayarak nakliye komisyoncuları Derneği'nin yapacağı projelerin Bandırma'nın 15-20 yıl sonrasında yetecek kapasite olmasını söyledi. Vali Turhan Hollanda, Almanya, Kuveyt ve Dubai'den gelen firmaların yapacağı lojistik kapasitenin günlük 250 ila 50 araçlık olduğunu vurgulayarak bu kadar büyük bir potansiyel için kuracağınız lojistik üssün tüm imkânlara sahip olması gerekir. Sosyal donatıları, konteynır alanıyla yapılacak projenin çok iyi planlanmasını istedi.
 Bandırma Nakliye ve Nakliye Komisyoncuları Derneği Başkanı Hakan Sukayar da daha önce hazırlanan projenin hayata geçirilmeden önce küçük geleceğinin ilinmesine ağmen, genişletilecek alan olmadığından bu sıkıntıları yaşadıklarını belirterek, Bandırma Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ve dernek olarak el birliğiyle Bandırma'nın gelecekte bir lojistik üs olarak yaşayacağı sıkıntıları şimdiden tahmin ederek yeni bir proje üzerinde çalışmaktayız” dedi.
Vali Ahmet Turhan da yapılacak projelere her zaman katkıda bulunacağını belirterek;   Yerel yönetimlerle ve sivil toplum örgütleriyle birlikte en iyi projeyi yapmak için büyük düşünün” dedi. Bandırma'nın sanayi kenti olmasının kaçınılmaz olduğunu belirten Vali, Turhan;” Ama sanayileşirken, çevreyi de düşünmek zorundayız. Çevre kirliliği yaratacak sanayiye de karşıyız. Bu konuda bölgemize kireç fabrikası kurmak bir projeyi de onay vermedik.” dedi. Dernek Başkanı Sukayar, Hazırlanan proje ile önümüzde ki günlerde Büyükşehir Belediye Başkanı A.Edip Uğur'dan da gerekli destek talebinde bulunacağız. Projenin hayata geçirilmesi için ortak çalışmaya hazırız” dedi. 



Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı